ODC - Online Data Center verstuurt ook facturen inzake 'SEO verbetering'

08-02-2013

Weer een nieuw bedrijf dat facturen verstuurt: ODC - Online Data Center te Amsterdam.

De opmaak van de factuur en de naam lijken veel op ODR - Online Data Register, waarover wij maandag een nieuwsbericht hebben geplaatst.

Ook nu verklaren de betreffende ondernemers die deze factuur hebben ontvangen zich niet bewust te zijn enige overeenkomst te zijn aangegaan met dit bedrijf. 'ODC - Online Data Center' verstuurt facturen voor een 'technische analyse van uw registratie op Google voor SEO verbetering'. Volgens de ondernemers hebben zij hier nooit toestemming voor gegeven. Onduidelijk is ook, wat deze 'SEO verbetering' in zou houden.

Wij raden af, om via het vermelde telefoonnummer contact op te nemen. Normaal gesproken adviseren wij u om per fax of per brief om opheldering te vragen, maar de post die naar het adres wordt gestuurd, blijkt bij een ander terecht te komen (op nummer 7 in plaats van 7 IV).

Als u toch een brief stuurt, raden wij aan om de brieven niet te ondertekenen om te voorkomen dat er eventueel misbruik gemaakt kan worden van uw handtekening. Houdt u er rekening mee, dat een door u gezonden brief ongeopend retour kan komen. U dient deze dan goed ongeopend te bewaren.

Meldt u de ontvangst van een dergelijke factuur ook altijd bij ons. Let u erop dat dit geen spooknota is die in de lijst voorkomt bij het meldformulier. De spooknota's in onze lijst kenmerken zich door de kleine letters, die aangeven dat het geen nota maar een aanbod is. ODC- Online Data Center heeft deze kleine letters niet!

Klik hier voor een voorbeeld van de factuur.

Ondertussen is gebleken dat ODC niet langer in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. 

Categorie:

Waarschuwingen

Terug
Share |